ביום ראשון רציתי להכין ארוחת ערב שתנצל את האורז הלבן שנשאר משבת. חיטטתי קצת במקרר והוצאתי ירקות בכמה צבעים, חתכתי וקצצתי ואז ניסיתי להחליט על תיבול.
עשבי תיבול? נדוש. סויה? הכנתי לפני יומיים. מבושל כמו מרק? מבאס וסתמי.
הצצתי במקרר והוצאתי את רוטב הצ'ילי המתוק. ממדף התבלינים שלפתי פפריקה ואבקת שום, וזרקתי את כולם פנימה לתוך הסיר הקטן. ערבבתי בסקרנות, רחרחתי והחלטתי שיש למה לחכות.
בעלי טעם והתלהב, וזהו. יש מתכון חדש
איך תכינו?
קוצצים ירקות:
בצל חתוך לקוביות בינוניות
קישואים פרוסים לעיגולים
גמבה אדומה ו/או צהובה- קצוצה לקוביות בינוניות
גזר פרוס לעיגולים בעובי דק-בינוני
בסיר בינוני עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד שמשקיף
מוסיפים את הגמבה ומטגנים עוד קצת
מוסיפים את שאר הירקות,
ומוסיפים פנימה תיבול:
רוטב צילי מתוק -כמה כפות, לפי הטעם
פפריקה-כף גדושה
אבקת שום/שום קצוץ-כפית/2 שיניים או לפי הטעם
אחרי כל הוספה ממשיכים לערבב
מטגנים עד שהירקות ספגו את הטעמים והריחות
טעים כתוספת לאורז לבן, פסטה או פתיתים
תהנו!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה