יום שבת, 25 בינואר 2014

אורז עם בצל גזר וצימוקים

ביום חמישי שעבר החלטנו לעשות את הקניות השבועיות שלנו בבני ברק. סתם כך, לשם הגיוון.
אחד הדברים שאנחנו אוהבים בעיר הזאת היא העובדה שהשעון שם עובד אחרת מכל עיר מלבדה. אני לא יודעת מי הגדיר את תל-אביב כ"עיר ללא הפסקה" , אבל אני בטוחה שבני-ברק בקלות יכולה להתחרות בה.
החנויות שנסגרות מוקדם- נסגרות ב9, כאשר בכל עיר אחרת חנויות כבר סגרו קופה בשעה 8.
בכל מקרה, נהנינו מהטיול, אפילו הספקנו להגיע לחנות המתמחה במוצרי אפיה שנסגרת מוקדם (ב9), ועברנו גם ליד המון מעדניות שמוכרות אוכל מוכן לשבת.קיגלים, סירים ענקיים וריחניים של חמין, מגוון ענק של סלטים, ומה לא.
באופן אישי, אנחנו לא מתלהבים לקנות אוכל מוכן, למרות שהכל היה נראה ממש טוב.
אחד הדברים שממש תפסו לי את העין היה סיר גדול שבו היה אורז בצבע צהוב עדין, עם צימוקים, בצל וגזר.
לא התחשק לי לקנות, אבל החלטתי לנסות בבית.
בשישי בבוקר העמדתי על השיש את כל המצרכים. צימוקים היו בשפע, בזכות ט"ו בשבט שחגגנו רק עכשיו, בצל וגזר שנקצצו דק, ואחרי בישול קצר גם לנו בבית היה אורז חגיגי ושונה מהרגיל.

מה תצטרכו?

2-3 כפות שמן
1 כוס אורז
1 בצל בינוני קצוץ דק
1-2 גזרים חתוכים לגפרורים
חופן צימוקים- אני השתמשתי בבהירים, אבל אפשר להשתמש במה שיש או במה שאוהבים

תבלינים- מלח, פלפל, כורכום, מלח סלרי/אבקת מרק

ראשית כדאי להתחיל בהרתחה של מים בקומקום החשמלי
לסיר קטן-בינוני על אש בינונית יוצקים את השמן, ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך. אפשר להפחית או להוסיף מכמות השמן אם רוצים.
מוסיפים את הגזר והאורז, ומערבבים עד שהשמן הגיע לכל הגרגרים.
מוסיפים תיבול- מלח, קצת פלפל, קצת כורכום (כמות קטנה-נגיד חמישית כפית, אנחנו רוצים צהוב עדין מאוד), מלח סלרי
ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים קצת ומוסיפים פנימה 2 כוסות מים רותחים
מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מערבבים קלות. בודקים אם רוב הנוזלים נספגו- מכבים את האש ומכסים את הסיר. אם נשארו עוד הרבה נוזלים מבשלים עוד כמה דקות ואז מכבים.

נכון היה קל?
תהנו!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה