טוב, אני מודה: המתכון הזה לא הכי בריא בעולם- הוא מבוסס על שמנת מתוקה או צמחית
אבל הוא מהיר וטעים, ומדי פעם אפשר גם לחטוא, לא?
חוץ מזה שהוא פתרון אולטימטיבי למי שרוצה מוס שקולד בלי ביצים חיות
המתכון נולד ביום שישי אחד, בלחץ של הכנות לשבת. התארחנו אצל חברים לארוחה, והבטחתי להביא קינוח. משום מה החלטתי להמציא מתכונים באותו יום, והעוגה שהמצאתי לא יצאה כמו שרציתי, אז הייתי צריכה לחשוב על חלופה מהירה וייצוגית
מהר הקצפתי ריצ', הוספתי שוקולד מומס ואינסטנט פודינג וניל
שיטחתי בתבנית בישקוטים טבולים בקפה , יצקתי ויישרתי את שכבת המוס, והיה לנו קינוח!
לשמחתי הרבה המארחים החמודים שלנו אוהבים מאוד "עוגות מוס" כמו שהם הגדירו את זה, וכך הקינוח קפץ מדרגה והפך לקינוח מרשים בלי טיפת מאמץ...
מה צריך:
1 שמנת מתוקה או שמנת צמחית להקצפה
1 חבילה של 100 ג' שוקולד מריר
1 חבילה או 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
מקציפים את השמנת עד שהיא הופכת לקצפת, אבל לא יותר מדי כדי שהקצף לא ייהרס (בד"כ עלול לקרות מהר יותר עם שמנת חלבית)
ממיסים את השוקולד המריר- אפשר בסיר כפול, או במיקרוגל, וגם בשיטה שלמדתי מהספרים של דנית סלומון:
שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. יוצקים על השוקולד מים רותחים ומשהים לדקה בדיוק. נפטרים מרוב המים ומיד מערבבים עם מעט שמן (נגיד כפית) ויוצקים אל הקצף, עדיף תוך כדי הקצפה
השלב הזה צריך להיות מהיר, כדי שהשוקולד לא יתקרר ויתקשה בחזרה
מקציפים עד שהקצפת בצבע אחיד, ומוסיפים בהדרגה אבקת הפודינג- אפשר לטעום לבדוק שלא מתוק לכם מדי
במידה שמרקם המוס עשיר מדי בשבילכם ואתם אוהבים שיהיה רך יותר- אפשר להוסיף קצת חלב/חלב סויה או אפילו מים
טועמים ומוודאים שיצא טעים :)
אפשר לזלף לכוסות או פשוט להעביר לכלים אישיים בעזרת כף
טעים בכל צורת הגשה....
תהנו!
אבל הוא מהיר וטעים, ומדי פעם אפשר גם לחטוא, לא?
חוץ מזה שהוא פתרון אולטימטיבי למי שרוצה מוס שקולד בלי ביצים חיות
המתכון נולד ביום שישי אחד, בלחץ של הכנות לשבת. התארחנו אצל חברים לארוחה, והבטחתי להביא קינוח. משום מה החלטתי להמציא מתכונים באותו יום, והעוגה שהמצאתי לא יצאה כמו שרציתי, אז הייתי צריכה לחשוב על חלופה מהירה וייצוגית
מהר הקצפתי ריצ', הוספתי שוקולד מומס ואינסטנט פודינג וניל
שיטחתי בתבנית בישקוטים טבולים בקפה , יצקתי ויישרתי את שכבת המוס, והיה לנו קינוח!
לשמחתי הרבה המארחים החמודים שלנו אוהבים מאוד "עוגות מוס" כמו שהם הגדירו את זה, וכך הקינוח קפץ מדרגה והפך לקינוח מרשים בלי טיפת מאמץ...
מה צריך:
1 שמנת מתוקה או שמנת צמחית להקצפה
1 חבילה של 100 ג' שוקולד מריר
1 חבילה או 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
מקציפים את השמנת עד שהיא הופכת לקצפת, אבל לא יותר מדי כדי שהקצף לא ייהרס (בד"כ עלול לקרות מהר יותר עם שמנת חלבית)
ממיסים את השוקולד המריר- אפשר בסיר כפול, או במיקרוגל, וגם בשיטה שלמדתי מהספרים של דנית סלומון:
שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. יוצקים על השוקולד מים רותחים ומשהים לדקה בדיוק. נפטרים מרוב המים ומיד מערבבים עם מעט שמן (נגיד כפית) ויוצקים אל הקצף, עדיף תוך כדי הקצפה
השלב הזה צריך להיות מהיר, כדי שהשוקולד לא יתקרר ויתקשה בחזרה
מקציפים עד שהקצפת בצבע אחיד, ומוסיפים בהדרגה אבקת הפודינג- אפשר לטעום לבדוק שלא מתוק לכם מדי
במידה שמרקם המוס עשיר מדי בשבילכם ואתם אוהבים שיהיה רך יותר- אפשר להוסיף קצת חלב/חלב סויה או אפילו מים
טועמים ומוודאים שיצא טעים :)
אפשר לזלף לכוסות או פשוט להעביר לכלים אישיים בעזרת כף
טעים בכל צורת הגשה....
תהנו!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה