יום ראשון, 26 בינואר 2014

עוגת שמרים במלית חלבה ופיסטוקים


ביום ראשון אחד חברה לעבודה הביאה איתה קופסה של עוגיות שמרים משבת. העוגיות נראו מעולה וגם הטעם לא נפל מהציפיות. ברור שלקחתי מתכון!
מדי פעם אני מגוונת במתכוני בצק שמרים- תלוי אם אני רוצה בצק נוקשה או רך או מתוק יותר. אבל זה ללא ספק אחד האהובים עלינו (וגם על החברים מהעבודה של בעלי...)
את המליות אני מגוונת לפי החשק ולפי מה שיש בבית, ולכבוד ספר חדש שקניתי לי מצאתי רעיון חדש למלית מעניינת.
בספר "שבתות וחגים" של מיקי שמו (כן, אני יודעת שהספר לא חדש בכלל, אבל רק עכשיו קניתי אותו) יש מתכון לעוגת שמרים במלית חלבה ופיסטוקים. אז אני מודה, לא הכנתי לפי המתכון שבספר, אבל הוא נתן לי את הרעיון לעוגה שהכנתי.
 כל שפני הנסיון שהתבקשו לטעום את היצירה החדשה הראו התלהבות, אז אני ממליצה לכל מי שאוהב חלבה ופיסטוקים לקפוץ למים. זה שווה!

לבצק שמרים של אופירה

חלק1:
1 כוס סוכר
2 וחצי כפות שטוחות שמרים יבשים 
2 כוסות מים פושרים
 
מערבבים בקערה ומניחים לתסיסה
 
חלק2:
1 ק"ג קמח מוסיפים לקערה בהדרגה
3/4 כוס שמן
2 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
בסוף- להוסיף קמצוץ מלח
 
ללוש הכל לבצק אחיד
מכסים ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח
 
למלית חלבה ופיסטוקים
 
טחינה גולמית
סילאן
פיסטוקים קלופים קצוצים
 
 מערבבים כמויות שוות של טחינה וסילאן למרקם משחתי. טועמים ומוסיפים יותר טחינה/סילאן, לפי הטעם.
 
מחלקים את הבצק ל-6 כדורים
מרדדים ומורחיםאת מלית החלבה. מפזרים את רוב הפיסטוקים
מגלגלים לגלילה. אפשר לגלגל לצורת בורג, לעשות חתכים למעלה כדי שהעלים יפתחו קצת באפיה. 
הפעם עשיתי דווקא עוגת שושנים- פרסתי את הגלילה, והנחתי עם הפנים למעלה בתבנית. למעלה פיזרתי את שאר הפיסטוקים.
גם אם הפרוסות לא ממלאות את התבנית לגמרי- הכל בסדר, הבצק תופח באפיה.
אפשר למרוח ביצה טרופה למעלה.אני לא מורחת ביצה אלא מים, וזה גם עושה קרום יפה-אפשר לנסות חלק ככה וחלק ככה ולראות מה אתם אוהבים.
אופים בתנור מחומם ל-175 כ-20-30 דקות (זמן האפיה משתנה מתנור לתנור, ותלוי גם בגודל העוגה. לכן יש לוודא שזה אפוי ולא בצקי מבפנים)
 
אפשר לעטוף את העוגות בנילון נצמד עוד לפני שהן מסיימות להתקרר, ולהכניס למקפיא
 
לסירופ סוכר: (אישית אני מוותרת על זה, כי זה מתוק מדי לטעמי)
מבשלים 1/3 כוס מים+1/4 כוס סוכר+כף תמצית וניל
יוצקים על העוגות בעזרת כף מיד כשמוציאים מהתנור
 
 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה