החורף התחיל בסערה. הכל מסביב פה משלג וקפוא. ורציתי להכין משהו מחמם וכייפי.
המרק הזה מספק את כל מה שאני אוהבת במרק- הוא טעים, סמיך, בריא ומזין, וכמובן קל ופשוט להכנה.
1 כוס עדשים כתומים חצויים
1 בצל קצוץ בינוני
2 גזרים פרוסים לעיגולים בעובי בינוני
1 כף כורכום
1 כף גדושה פפריקה
1 כפית מלח סלרי
1 כפית מלח -או יותר, לפי הטעם
1/4 כפית פלפל
הכנה ראשונית:
בוררים את העדשים לוודא שאין ביניהם בעלי חיים
מרתיחים מים בקומקום חשמלי
בסיר בגודל בינוני מטגנים את הבצל תוך ערבוב עד שהוא הופך שקוף
מוסיפים את הגזר ומאדים עוד קצת תוך ערבוב כל כמה שניות
מוסיפים פנימה את העדשים, מערבבים קצת, מוסיפים את התבלינים ויוצקים מים רותחים מהקומקום
נותנים ערבוב קל, ומכסים את הסיר
מנמיכים להבה, ומבשלים למשך כחצי שעה- עד שהעדשים רכים מאוד ומתקבל מרק סמיך
אם נוצרים גושים אפשר להוסיף עוד מים ולבשל עוד קצת, לרמת הסמיכות הרצויה
המרק הזה מספק את כל מה שאני אוהבת במרק- הוא טעים, סמיך, בריא ומזין, וכמובן קל ופשוט להכנה.
1 כוס עדשים כתומים חצויים
1 בצל קצוץ בינוני
2 גזרים פרוסים לעיגולים בעובי בינוני
1 כף כורכום
1 כף גדושה פפריקה
1 כפית מלח סלרי
1 כפית מלח -או יותר, לפי הטעם
1/4 כפית פלפל
הכנה ראשונית:
בוררים את העדשים לוודא שאין ביניהם בעלי חיים
מרתיחים מים בקומקום חשמלי
בסיר בגודל בינוני מטגנים את הבצל תוך ערבוב עד שהוא הופך שקוף
מוסיפים את הגזר ומאדים עוד קצת תוך ערבוב כל כמה שניות
מוסיפים פנימה את העדשים, מערבבים קצת, מוסיפים את התבלינים ויוצקים מים רותחים מהקומקום
נותנים ערבוב קל, ומכסים את הסיר
מנמיכים להבה, ומבשלים למשך כחצי שעה- עד שהעדשים רכים מאוד ומתקבל מרק סמיך
אם נוצרים גושים אפשר להוסיף עוד מים ולבשל עוד קצת, לרמת הסמיכות הרצויה
לבריאות!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה