יום ראשון, 2 ביוני 2013

עוגיות ממולאות וניל ושוקולד ציפס




חברים טובים עברו דירה, ולשבת הראשונה רציתי להמתיק להם את ההתחלה החדשה ולשלוח עוגיות
השעה היתה מאוחרת מדי בשביל להתחיל להתפיח בצק שמרים, אז חזרתי שוב לבצק הרב תכליתי של סבתא מלכה, והכנסתי בפנים מלית קלאסית של עוגיות שמרים
את העוגיות חתכתי לצורת אצבעות , והתקבלו עוגיות יפות וטעימות מאוד

לבצק:
בקערה מערבבים
4 וחצי כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח 70 אחוז מלא)
1 כוס שמן
1 כוס סודה/מים רותחים/מים
2 כפות חומץ
2 כפות סוכר
קורט מלח

לשים לקבלת כדור בצק
אפשר לעטוף בניילון ולהכניס למקרר, ואפשר לרדד ולעבוד עם הבצק מיד

מרדדים את הבצק לעלה דק
מורחים/מזלפים פס של מלית וניל- ניתן לקנות בחנויות מתמחות למוצרי אפיה
מפזרים שוקולד ציפס
מקפלים את הבצק כך שמכסים את פס המלית, וחותכים עם סכין את הגליל הצר שיצרנו בעזרת סכין

את הגליל שלנו חותכים ל"אצבעות", ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה
אופים ב180 כחצי שעה, עד שהבצק אפוי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה