נכון שאחרי שם כ"כ ארוך פשוט רוצים כבר לקחת ביס?
שעה אחת וזה מוכן!
הביביסיטר הקבועה של הזאטוטים שלנו חגגה יומולדת, אז הכנתי לה עוגה טעימה
לבסיס- מתכון של הבראוניז המנצחים של דנה
מעל הבסיס השוקולדי- קרם קצפת טעים עם וניל
ולקישוט- תלתלי שוקולד
ראשית הכנתי את הבראוניז, כי הם צריכים להתקרר לפני שנוכל למרוח עליהם את הקצפת:
טורפים בקערה:
4 ביצים
שעה אחת וזה מוכן!
הביביסיטר הקבועה של הזאטוטים שלנו חגגה יומולדת, אז הכנתי לה עוגה טעימה
לבסיס- מתכון של הבראוניז המנצחים של דנה
מעל הבסיס השוקולדי- קרם קצפת טעים עם וניל
ולקישוט- תלתלי שוקולד
ראשית הכנתי את הבראוניז, כי הם צריכים להתקרר לפני שנוכל למרוח עליהם את הקצפת:
טורפים בקערה:
4 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
מוסיפים, ומערבבים אחרי כל הוספה:
3/4 כוס שמן
1 כוס קמח
1 כוס קקאו
אופים 25 דק' ב-190
הבראוניז לא נאפים לחלוטין, אלא נשארים פאדג'יים, וזה כמובן חלק מהקסם שלהם :) אז אל תתפתו לאפות אותם יותר מדי זמן, אפילו אם הם לא נראים לגמרי "אפויים"
להכנת הקצפת-
1 שמנת מתוקה או קצפת צמחית
1 אינסטנט פודינג וניל (או 4 כפות גדושות)
1/2-1 כוס חלב או מים/חלב סויה
מקציפים במהירות גבוהה את השמנת (בזהירות לא להקציף יותר מדי!), וכשמתחילה להיווצר קצפת- מוסיפים את האינסטנט פודינג ובהדרגה את החלב. ממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם קרמי
זהו, הקצפת שלנו מוכנה, וברגע שהבראוניז הצטננו אנחנו יכולים לצקת את שכבת הקרם, וליישר
מי שרוצה להכין קישוט של תלתלי שוקולד, מוזמן:
נצטרך:
קולפן ירקות רגיל
טבלת שוקולד מריר
נותנים לשוקולד להתחמם טיפה בקרבת מקור חום (סביבת התנור/קומקום), כדי שהוא יהיה גמיש יחסית
מתחילים לקלף את קצה הטבלה, לכל אורך הדופן
משתדלים לעבוד בתנועה איטית על מנת ליצור תלתל כמה שיותר ארוך (טמפרטורת השוקולד גם תשפיע על זה)
אחרי קצת אימונים תצליחו להגיע לתוצאה הרצויה
(למי שמעוניין, אפשר גם לקנות קישוט תלתלי שוקולד בחנויות של מוצרי אפיה)
יומולדת שמח!!!!
אחרי קצת אימונים תצליחו להגיע לתוצאה הרצויה
(למי שמעוניין, אפשר גם לקנות קישוט תלתלי שוקולד בחנויות של מוצרי אפיה)
יומולדת שמח!!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה