פשטידות תפוחי אדמה זה אחד המזונות האהובים עלי, אבל אף פעם לא הצלחתי להתמיד במתכון אחד
עד שחברים טובים באו לסעודת שבת והביאו איתם פשטידה טעימה ורכה
כמובן שבקשתי את המתכון, והנה הוא לפניכם
הכמות מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק
או תבנית מלבנית בגודל חצי תבנית תנור
אם רוצים ניתן גם להכין כמאפינס-פשטידות אישיות, ולקצר את זמן האפיה בהתאם
8 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 בצלים בגודל בינוני
4 ביצים
1/2 כוס שמן
4 כפות קמח
1 כף מחוקה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לגיוון- ניתן להוסיף 1 כפית אבקת שום
מחממים תנור לחום 180 מעלות
במעבד מזון או פומפיה מגררים גס את הבצל ותפוחי האדמה *
מסננים מהנוזלים ומערבבים עם שאר החומרים
מעבירים לתבנית
אופים כ-40 דקות עד הזהבה
*עיקר העבודה כאן הוא גרירת הירקות, משימה שאני מוותרת עליה בשמחה רבה. בשביל זה קניתי מעבד מזון פשוט פשוט שעלה סה"כ 100 ש"ח. אולי זה לא המוצר הכי איכותי בשוק מעבדי המזון, אבל הוא עושה עבודה טובה מאוד וחוסך לי עבודה
בתיאבון!
עד שחברים טובים באו לסעודת שבת והביאו איתם פשטידה טעימה ורכה
כמובן שבקשתי את המתכון, והנה הוא לפניכם
הכמות מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק
או תבנית מלבנית בגודל חצי תבנית תנור
אם רוצים ניתן גם להכין כמאפינס-פשטידות אישיות, ולקצר את זמן האפיה בהתאם
8 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 בצלים בגודל בינוני
4 ביצים
1/2 כוס שמן
4 כפות קמח
1 כף מחוקה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לגיוון- ניתן להוסיף 1 כפית אבקת שום
מחממים תנור לחום 180 מעלות
במעבד מזון או פומפיה מגררים גס את הבצל ותפוחי האדמה *
מסננים מהנוזלים ומערבבים עם שאר החומרים
מעבירים לתבנית
אופים כ-40 דקות עד הזהבה
*עיקר העבודה כאן הוא גרירת הירקות, משימה שאני מוותרת עליה בשמחה רבה. בשביל זה קניתי מעבד מזון פשוט פשוט שעלה סה"כ 100 ש"ח. אולי זה לא המוצר הכי איכותי בשוק מעבדי המזון, אבל הוא עושה עבודה טובה מאוד וחוסך לי עבודה
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה