שבוע שעבר היינו בסביבת חנות למוצרי אפיה, אז כמובן שהייתי חייבת להכנס ולראות מה חדש
מכל הדברים הנפלאים שם התחשק לי לקנות מלית אוכמניות למרות שלא היה לי עדיין שום רעיון לגבי מה בדיוק אכין
בסוף הוחלט להכין מתכון כמעט זהה למתכון של עוגת מקצפת במלית תפוחים, אבל טעם המלית כמובן מגוון ויש לנו עוגה טעימה ושונה
בקצף החלבונים הוספתי גם אינסטנט פודינג וניל, רעיון שלמדתי מהעוגה הקבועה של דודה שלי- מה שמשדרג מעט את המרקם והטעם
נסו ותהנו!
לבצק:
מכל הדברים הנפלאים שם התחשק לי לקנות מלית אוכמניות למרות שלא היה לי עדיין שום רעיון לגבי מה בדיוק אכין
בסוף הוחלט להכין מתכון כמעט זהה למתכון של עוגת מקצפת במלית תפוחים, אבל טעם המלית כמובן מגוון ויש לנו עוגה טעימה ושונה
בקצף החלבונים הוספתי גם אינסטנט פודינג וניל, רעיון שלמדתי מהעוגה הקבועה של דודה שלי- מה שמשדרג מעט את המרקם והטעם
נסו ותהנו!
לבצק:
3/4 כוס שמן
2 ו-3/4 כוסות קמח (השתמשתי בקמח מלא 100%)
1 א.אפיה
4 חלמונים
4 כפות סוכר
מערבבים את כל המרכיבים ביד או בוו גיטרה של מיקסר(ביד זה באמת מספיק)
2/3 מהבצק משטחים בתבנית (גודל של חצי תבנית תנור)
1/3-שומרים בצד לפרורים. אם זה לא מספיק פרורי, מוסיפים עוד קצת קמח ומעבדים עוד קצת לפרורים
2 ו-3/4 כוסות קמח (השתמשתי בקמח מלא 100%)
1 א.אפיה
4 חלמונים
4 כפות סוכר
מערבבים את כל המרכיבים ביד או בוו גיטרה של מיקסר(ביד זה באמת מספיק)
2/3 מהבצק משטחים בתבנית (גודל של חצי תבנית תנור)
1/3-שומרים בצד לפרורים. אם זה לא מספיק פרורי, מוסיפים עוד קצת קמח ומעבדים עוד קצת לפרורים
מלית:
1 קופסה מלית אוכמניות קנויה
לציפוי:
מקציפים 4 חלבונים + 1/2 כוס סוכר
מוסיפים 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל, מערבבים בזהירות (כדי שאבקת הפודינג לא תתעופף לנו באויר), ומקציפים עוד טיפה
מורחים את הקצף בזהירות על הבצק
מעל הקצף מפזרים באופן שווה את הפרורים ששמרנו בצד
אופים 30-40 דקות בתנור שחומם בערך 10 דקות מראש ל 180
מקציפים 4 חלבונים + 1/2 כוס סוכר
מוסיפים 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל, מערבבים בזהירות (כדי שאבקת הפודינג לא תתעופף לנו באויר), ומקציפים עוד טיפה
מורחים את הקצף בזהירות על הבצק
מעל הקצף מפזרים באופן שווה את הפרורים ששמרנו בצד
אופים 30-40 דקות בתנור שחומם בערך 10 דקות מראש ל 180
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה