יום שישי, 26 ביולי 2013

עוגיות ללא סוכר מקמח כוסמין

קמח כוסמין תמיד היה נראה רחוק ממני, מה לי ולו?
טוב לי עם קמח החיטה הרגיל שלי- לבן, 70%, מלא- אנחנו חיים ביחד כבר שנים ולא ראיתי צורך לשנות.
בשיחה מענינת עם נטורופטית היא הציעה לי לנסות להשתמש בקמח כוסמין. אז התחלתי לחפש מתכונים. מצאתי מתכון נחמד מאוד ללחמניות. חפשתי גם מתכון לעוגיות בלי סוכר, אבל לא מצאתי מתכון לעוגיות בלי סוכר- וכשאני אומרת בלי סוכר אני מתכוונת גם בלי ממתיקים מלאכותיים שמבחינתי גרועים אפילו יותר מסוכר רגיל. ובכ"ז רציתי לנסות למצוא מתכון לעוגיות בלי סוכר מקמח כוסמין. אז החלטתי לנסות לבד!
לקחתי את המתכון לעוגיות מגולגלות של דודה נעמי והחלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין ואת המיץ במים, בחרתי מליות טעימות אבל ללא סוכר ויצאתי לדרך. יצא נהדר
 3 כוסות קמח כוסמין
1 אבקת אפיה
2/3 כוס שמן
1 כף חומץ
1/2 כוס מים
למלית חלבה:
מערבבים כמויות שוות של סילאן שעשוי מ 100% תמרים וללא סוכר, וטחינה גולמית



למלית שקדים:
משתמשים ב"שקדיה" או ממרח שקדים אחר, ללא סוכר
 במיקסר עם וו גיטרה או ביד לשים את כל החומרים לבצק
מחלקים את הבצק ל2-3 כדורים
מרדדים כל כדור בתורו, מורחים מלית, ומגלגלים לגלילה
פורסים את הגלילה לפרוסות ברוחב בינוני, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, אופים 25-30 דקות, ומוציאים להצטנן

ספרו איך יצא!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה