בשיטוטיי בין אתרי מתכונים הגעתי למתכון של קראמבל עגבניות , וממש נדלקתי על הרעיון. ידעתי שאני חייבת לנסות את זה בבית. אישית, אני אמנם מאוד מתקשה להבין את זה- אבל בעלי היקר מוכן לוותר בשמחה על מתוקים, בשביל כל מאכל מלוח או פיקנטי, והוא בהחלט יעדיף מאפה מלוח על מתוק
אבל אל דאגה, גם אם יש מביניכם שלא יוותרו על מתוק בשום מחיר, עדיין אני בטוחה שתמצאו עניין במתכון.
עגבניות צלויות, עם שכבת בצק ותיבול מתאים- תוספת כייפית ובריאה לכל ארוחה
המתכונים שמצאתי כמובן לא לגמרי התאימו למטבח נטול המרגרינה והחמאה שלי, אז פשוט המצאתי לי בצק משלי.
ערבבתי קמח מלא, עם קצת שמן מים וחמאת קשיו שהכנתי בעצמי לצורך העניין. (חמאת הקשיו היא אחד הרעיונות המענינים שגיליתי מתחום הטבעונות וה RAW FOOD )
תיבלתי את הבצק בתיבול משלים לתיבול העגבניות, ואת חמאת הקשיו שנשארה לי מהכנת הבצק- פיזרתי בין שכבת העגבניות והבצק, להעשיר קצת את המרקם ואת הטעמים
ההכנה אמנם כוללת טיפ-טיפה עבודה בגלל העבודה עם הקשיו, אבל התגובות היו נלהבות וזה היה שווה :)
המתכון הזה נכנס לקופסת המתכונים שלי- בקטגוריה של תוספות "שוות"
מתחילים עם הכנת הקשיו:
משרים במים 1 כוס אגוזי קשיו למשך שעה- שעתיים
שופכים את המים, ושוטפים את האגוזים. מסננים מהמים.
בבלנדר-אפשר גם בבלנדר יד פשוט- טוחנים את הקשיו למחית בעלת מרקם חמאתי
אם אין בלנדר אפשר גם להשתמש במעבד מזון, וגם אם זה לא מגיע למרקם של ממרח אלא פרורים דקים זה עדיין יהיה טעים וטוב
כך ייראה הקשיו הטחון:
עכשיו שהקשיו מוכן, נכין את הבצק:
1 כוס קמח -אפשר להשתמש בקמח מלא
2 כפות מחמאת הקשיו שהכנו
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אבקת שום/שום גבישי
1/2 כפית מלח
ניתן לבצק לנוח רגע בצד, ונכין את העגבניות
מערבבים:
4 עגבניות גדולות-בינוניות פרוסות
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אבקת שום/שום גבישי
1/2 כפית מלח
עכשיו שהכל מוכן, נדליק את התנור על 180 מעלות כדי שיתחיל להתחמם, ונרכיב הכל בתבנית:
ראשית נסדר את העגבניות המתובלות בתחתית התבנית
עליהן נפזר את שארית חמאת הקשיו,
ולבסוף, אפשר לרדד או פשוט למתוח את הבצק מעל הכל
מכניסים לתנור ל35 דקות, ומוודאים שהבצק אפוי (אם עדיין לא אפוי יש להמשיך לאפות עוד )
לבריאות!
אבל אל דאגה, גם אם יש מביניכם שלא יוותרו על מתוק בשום מחיר, עדיין אני בטוחה שתמצאו עניין במתכון.
עגבניות צלויות, עם שכבת בצק ותיבול מתאים- תוספת כייפית ובריאה לכל ארוחה
המתכונים שמצאתי כמובן לא לגמרי התאימו למטבח נטול המרגרינה והחמאה שלי, אז פשוט המצאתי לי בצק משלי.
ערבבתי קמח מלא, עם קצת שמן מים וחמאת קשיו שהכנתי בעצמי לצורך העניין. (חמאת הקשיו היא אחד הרעיונות המענינים שגיליתי מתחום הטבעונות וה RAW FOOD )
תיבלתי את הבצק בתיבול משלים לתיבול העגבניות, ואת חמאת הקשיו שנשארה לי מהכנת הבצק- פיזרתי בין שכבת העגבניות והבצק, להעשיר קצת את המרקם ואת הטעמים
ההכנה אמנם כוללת טיפ-טיפה עבודה בגלל העבודה עם הקשיו, אבל התגובות היו נלהבות וזה היה שווה :)
המתכון הזה נכנס לקופסת המתכונים שלי- בקטגוריה של תוספות "שוות"
מתחילים עם הכנת הקשיו:
משרים במים 1 כוס אגוזי קשיו למשך שעה- שעתיים
שופכים את המים, ושוטפים את האגוזים. מסננים מהמים.
בבלנדר-אפשר גם בבלנדר יד פשוט- טוחנים את הקשיו למחית בעלת מרקם חמאתי
אם אין בלנדר אפשר גם להשתמש במעבד מזון, וגם אם זה לא מגיע למרקם של ממרח אלא פרורים דקים זה עדיין יהיה טעים וטוב
כך ייראה הקשיו הטחון:
עכשיו שהקשיו מוכן, נכין את הבצק:
1 כוס קמח -אפשר להשתמש בקמח מלא
2 כפות מחמאת הקשיו שהכנו
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אבקת שום/שום גבישי
1/2 כפית מלח
ניתן לבצק לנוח רגע בצד, ונכין את העגבניות
מערבבים:
4 עגבניות גדולות-בינוניות פרוסות
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אבקת שום/שום גבישי
1/2 כפית מלח
עכשיו שהכל מוכן, נדליק את התנור על 180 מעלות כדי שיתחיל להתחמם, ונרכיב הכל בתבנית:
ראשית נסדר את העגבניות המתובלות בתחתית התבנית
עליהן נפזר את שארית חמאת הקשיו,
ולבסוף, אפשר לרדד או פשוט למתוח את הבצק מעל הכל
מכניסים לתנור ל35 דקות, ומוודאים שהבצק אפוי (אם עדיין לא אפוי יש להמשיך לאפות עוד )
לבריאות!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה