יום רביעי, 3 ביולי 2013

עוף בשילוש הקדוש

עוף מתוק וטעים שאני מכינה לשבת כשאני רוצה להכין לבעלי משהו קצת מיוחד, כי הוא אומנם אוהב גיוונים וטעמים, אבל איכשהו התיבול הזה לעוף תמיד מקבל אצלו ציון גבוה במיוחד
המראה שלו כ"כ עשיר ומעורר תיאבון- והרוטב תמיד מתקבל בשמחה על ידי הסועדים
קשה להאמין כמה קל ופשוט להכין אותו
 
המצרכים הדרושים
 
1 ק"ג כרעי עוף
100 ג' רסק עגבניות (קופסא קטנה)
רוטב סויה
דבש או סילאן
 
יוצקים לקערית את רסק העגבניות, ומודדים בכלי הריק כמות זהה של דבש או סילאן, ושל רוטב סויה
כך שיש לנו בקערית תערובת ביחסי 1:1:1 בין שלושת המרכיבים
מערבבים היטב את הרוטב
 
 
 
מסדרים את העוף בכלי או תבנית שמתאימים לתנור,
יוצקים את הרוטב על העוף באופן שווה כך שכל העוף מכוסה ברוטב
מכסים את העוף ומכניסים לתנור לשעה בחום 200 מעלות
מסירים את הכיסוי (בזהירות! זה רותח!) וממשיכים לאפות עוד חצי שעה ללא כיסוי
בודקים עם מזלג שהעוף רך ומוכן (אם לא- ממשיכים לאפות עוד מעט עד שמוכן)
 
בתיאבון!
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה