פעם,מזמן,כשבעלי ואני היינו בשלב הדייטים והערבים שלנו היו מלאים בשיחות דביקות ובלתי נגמרות-
הייתי צריכה להכין משהו מכמה קישואים ובטטות לפני שיפוג תוקפם. חתכתי לקוביות, תיבלתי עם קצת מלח ופלפל (דירת רווקות, בכ"ז- לא החזקנו מגוון של תבלינים), הוספתי קצת שמן והכנסתי לטוסטר אובן הפצפון שהיה לנו בדירה
תוך כדי הכנת הירקות המשכתי בשיחת הטלפון עם בעלי ושיתפתי אותו כמובן במעללי.
הבחור המאוהב כמובן מצא לו הזדמנות להחניף ואמר איזה משפט יפה על זה שברור שזה יצא טוב אם מי שמכין את התבשיל הוא מישהי כמוני....
הירקות באמת יצאו טעימים מאוד, ואפשר להכין אותם בכל תנור או טוסטר אובן, קטן או גדול, משוכלל או גם כזה שראה ימים טובים יותר
ירקות בתנור
כמות הירקות תשתנה לפי מספר הסועדים
קישואים פרוסים דק או חתוכים לקוביות בינוניות
בטטות פרוסות דק או חתוכות לקוביות בינוניות
בצלים פרוסים דק או חתוכים לפרוסות/טבעות
שמן
מלח
פלפל
מכינים תבנית עם נייר אפייה (חשוב, כדי שהירקות לא יידבקו לתבנית)
מעבירים את הירקות החתוכים לתבניתהמרופדת בנייר אפיה
על הירקות יוצקים מעט שמן-תלוי בכמות הירקות (כל שמן מתאים, לפי הטעם שלכם)
מפזרים את התבלינים, ומערבבים בכף או בידיים נקיות כדי שהתיבול והשמן יגיעו באופן אחיד לכל הירקות בתבנית
מכניסים לתנור שפועל בחום גבוה (אפשר טורבו, כך הם יהיו מוכנים מהר יותר)
וממתינים עד שהירקות רכים ומתחילים להזהיב מעט (אין צורך לחכות שיישרפו...)
זמן האפייה תלוי בגודל התבנית,בכמות הירקות, ובגודל החתיכות-אבל בגדול זה יכול לקחת בין 20 דקות ל40 דקות
מומלץ להכין כמות, הירקות נוטים להתחסל די מהר
*אם אין בטטות או שהבטטות יקרות- אפשר להחליף אותן בדלורית חתוכה לקוביות
*לגיוון אפשר להוסיף לתיבול שמיר טרי או מיובש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה