יום שלישי, 9 ביולי 2013

עוגת תפוחים בחושה


את המתכון המקורי לעוגה הזאת קבלתי מחבר טוב של בעלי, שסיפר לנו שהוא הכין עוגה ממש טובה לשבת, ולאור התמכרותי למתכונים בקשתי ממנו בשליפה איזה מתכון או שניים, להוסיף משהו מעניין למחברת שלי.
אמנם קבלתי ממנו את המתכון בתקופה שהכנתי בעיקר עוגות שכללו מינימום 3 קומות ו5 שלבי הכנה, אבל שמתי בצד לשעת חירום
שעת החירום לא איחרה להגיע, וביום שישי עמוס במיוחד, עם התינוק החדש במנשא על הגב שלי, הכנתי  לראשונה את שני מתכוני העוגות שהוא נתן לי- זאת, עוגת תפוחים- שדווקא הכנתי אז עם אגסים בגלל שזה מה שהיה לנו במקרר והם כבר היו לקראת סוף חייהם, ועוגת שוקולד ותמרים, שגם המתכון שלה מצורף כאן בבלוג
שתי העוגות לקחו משהו כמו 5 דקות הכנה, ושתיהן יצאו נפלאות
המתכון הזה עבר אצלי כל מיני מתיחות פנים ושינויים, אבל הבסיס לא השתנה
אפשר להכין את העוגה עם כל פרי שרוצים- כבר יצא לי להכין עם בננות, תאנים טריות, אגסים, כמובן תפוחים ואני כבר לא מצליחה לזכור עם מה עוד-ותמיד תמיד יצא מצוין
אני מכינה את העוגה עם קמח מלא, ולפעמים מחליפה את הסוכר בסילאן או מפחיתה את כמות הסוכר לחצי
אפשר להכין בתור עוגה מלבנית, או שתי אינגליש קייק, ואפשר גם בתור מאפינס
אפשר להכין עם כל פרי שיש לכם במקרר ומתחיל כבר להראות סימני זיקנה
מה שלא תעשו- העוגה הזאת תמיד נהדרת, כ"כ קלה להכנה, וכ"כ טעימה וכייפית לאכילה
את העוגה אפשר להכין במיקסר, וממש להקציף אותה, ואז היא תצא קצת יותר אורירית, או לטרוף במטרפה. אם אין לכם מיקסר או מטרפה, בהחלט אפשר להתספק בכף. זה יצא טעים גם ככה!


טורפים או מקציפים:
1 כוס סוכר
2-3 ביצים (תלוי בגודל)

מוסיפים וממשיכים לטרוף או להקציף:
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
3 כפות ליקר (כדאי, אבל לא הכרחי)

מוסיפים פנימה ומערבבים לבלילה אחידה:
3 תפוחים קצוצים גס/דק/מרוסקים- כל אחד לפי טעמו והעדפתו
2 כוסות קמח-לבן או מלא, לבחירתכם
1 אבקת אפיה
1 כף קינמון- ניתן לשנות את הכמות לפי טעמכם האישי

יוצקים את הבלילה לתבניות-
אחת מלבנית בגודל בינוני, או 2 אינגליש קייק, או תבניות מאפינס קטנות. אפשר גם לרפד תבנית שקעים במנז'טים ולצקת לתוך כל מנז'ט מהבלילה, שימו לב לא למלא עד למעלה, כי העוגה תתפח באפיה
מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, ל30-40 דקות. בודקים את העוגה עם קיסם- שצריך לצאת נקי ויבש
במקרה שמכינים מאפינס, יש להוריד את זמן האפיה ל-20 דקות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה