מתכון בצק מסבתא מלכה, שקבלה אותו משכנה מבוגרת מאוד
לבצק הזה יש כ"כ הרבה מעלות:
אין בו מרגרינה, הוא מתאים למתוק, מתאים למלוח, מתאים כבסיס, לבורקס, לעוגיות וכו' כיד הדמיון
לבצק הזה יש כ"כ הרבה מעלות:
אין בו מרגרינה, הוא מתאים למתוק, מתאים למלוח, מתאים כבסיס, לבורקס, לעוגיות וכו' כיד הדמיון
לא דורש חומרים יקרים או התעסקות מסובכת, לא דורש התפחות, והוא נעים ונוח לרידוד
אמנם במתכון המקורי אמורים לקרר ללילה, אבל זה לגמרי לא הכרחי,
ואפשר לקבל תוצאות מצוינות גם עם בצק מיד אחרי הכנתו
להכנת הבצק
מערבבים בקערה
4 וחצי כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח 70 אחוז מלא)
1 כוס שמן
1 כוס סודה/מים רותחים/מים
2 כפות חומץ
2 כפות סוכר
קורט מלח
לשים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד
ומכניסים למקרר
* במתכון שסבתא הכתיבה לי כתוב שעדיף לקרר את הבצק למשך לילה, אז אם זה מסתדר- טוב ויפה. אבל אם לא, גם קירור קצר הוא בסדר במבחן התוצאה
מרדדים דק וממלאים במלית הרצויה
לרעיונות למליות- אתם מוזמנים לקרוא את מגוון הפוסטים שמצורפים בתוית "בצק רב תכליתי"
מרדדים דק וממלאים במלית הרצויה
לרעיונות למליות- אתם מוזמנים לקרוא את מגוון הפוסטים שמצורפים בתוית "בצק רב תכליתי"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה