יום ראשון, 9 ביוני 2013

כמו מטבוחה

פינוק קטן בתיבול פשוט, לארוחת בוקר/ערב, בסנדביץ או כסלט בארוחה גדולה
טעים בפני עצמו או כבסיס לשקשוקה


1 בצל גדול קצוץ
חצי פלפל אדום או צהוב- קצוץ
2 עגבניות קצוצות
1 שן שום-קצוצה/פרוסה

לתיבול:
בזיליקום יבש לפי הטעם
מעט מלח לפי הטעם
או
תערובת תבלין לשקשוקה

במחבת מחממים שמן
מטגנים את הבצל מעט, ומוסיפים את הפלפל
מטגנים תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל שקוף
מוסיפים פנימה את העגבניות
ומערבבים
מוסיפים את השום
נותנים להכל להתבשל עד שהעגבניות מתחילות להתרכך
מתבלים, ומבשלים עוד קצת, תוך ערבוב

אם רוצים להכין שקשוקה-
שוברים ביצים כמספר הסועדים לתוך קערית, ובודקים מדם
בזהירות יוצקים את הביצים על הירקות שבמחבת
מכסים במכסה או צלחת גדולה, ומבשלים עוד זמן קצר על אש נמוכה 
(כדאי לבדוק את מצב הביצים אחרי דקה או שתיים)
כשהחלבון הופך לבן מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד מספר דקות





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה