יום ראשון, 19 במאי 2013

בורקס חצילים

כולם יודעים שחג שבועות הוא חג הארוחות החלביות, אבל בעלי בכ"ז ביקש ארוחה אחת בשרית בחג
אז החלטתי להכין לו משהו חדש וקצת שונה (גם אם לא חלבי)- וחיפשתי מתכון לבורקס חצילים שיהיה פתיחה טעימה ויפה לארוחה הבשרית
מאחר שבצק עלים ומרגרינה הם מחוץ לתחום בבית שלנו,כבר הרבה זמן לא היו לנו בורקסים בבית, וגם הייתי צריכה לחשוב על בצק חלופי מתאים
בחרתי להכין בצק שסבתא שלי מכינה לפשטידות עם מליות מלוחות וגם מתוקות, והוא מאוד מאוד פשוט להכנה. עם מתכונים של סבתות קשה לטעות.
מחיפוש קל באינטרנט מצאתי מתכון למלית חצילים של פסקל פרץ רובין (ששיניתי טיפה),
וניגשתי לעבודה
ראשית הכנתי את הבצק: (כמות הבצק שבמתכון מתאימה לחצי מכמות המלית)
בקערה מערבבים
4 וחצי כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח 70 אחוז מלא)
1 כוס שמן
1 כוס סודה/מים רותחים/מים
2 כפות חומץ
2 כפות סוכר
קורט מלח

לשים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד
 ומכניסים למקרר
* במתכון שסבתא הכתיבה לי כתוב שעדיף לקרר את הבצק למשך לילה, אז אם זה מסתדר- טוב ויפה. אבל אם לא, גם קירור קצר הוא בסדר במבחן התוצאה
את הבצק הכנתי והכנסתי למקרר, ובזמן שהבצק נח קצת, הכנתי את המלית
  
למלית:
1 חציל גדול
1 בצל גדול
3 כפות שמן
100 ג' רסק עגבניות
מעט מלח
פלפל שחור לפי הטעם
מעט פפריקה
1/4 -1/2 כוס מים
להברשה:
1 ביצה טרופה
1/4 כוס גרגירי שומשום
להכנת המלית-
קולפים את החציל והבצל ומגרדים גס אל קערה רחבה.
אם לא מתחשק לגרד ויש בבית קוצץ ירקות, אפשר בהחלט להשתמש בו. לנו יש קוצץ ירקות ידני שהוא מאוד מאוד נוח לקיצוץ בצל ובכלל, והשתמשתי בו גם הפעם (בשביל הבצל וגם בשביל החציל)
מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל וחציל.
מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים.
יוצקים את המים ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות.
כך נראית המלית המוכנה שלנו, שטעימה לשימוש גם סתם בתור סלט חצילים




נותנים לתערובת המלית להתקרר מעט ומוציאים את הבצק שלנו מהמקרר
אפשר לרדד את הבצק כולו ולחתוך למלבנים, או שאפשר להפריש כל פעם כמות בצק קטנה ולרדד אותה.
יש אפשרויות רבות ושונות לאופן קיפול הבצק כשהמלית בתוכו
אפשר לחתוך ריבועי בצק, לקפל למשולש ולהדק בשוליים עם שיני מזלג
אפשר להכין כמו בורקיטס- להכין עיגול בצק, להניח מעט מלית במרכז ולקפל לחצי עיגול, ולהדק בשוליים.
אישית בחרתי הפעם להכין בורקס מגולגל, בעיקר בגלל שהצורה נראתה לי יפה

טכניקה לגלגול הבצק אפשר לראות כאן למשל


 מברישים בביצה טרופה ומפזרים גרגירי שומשום.
 מכניסים לתנור שחומם 15 דקות מראש לחום 180, אופים כ25 דקות עד הזהבה
 

תגובה 1: