לכולנו יש פינה חמה בלב לדברים ה"ראשונים" שלנו
במיוחד אם זה משהו שיצרנו בעצמנו
תפו"א בפפריקה זה המאכל הראשון שלמדתי לבשל, וזה גם כ"כ טעים- כך שזה אחד הדברים שאני מכינה בתדירות גבוהה מאוד (עד שבעלי מבקש לעשות קצת הפסקה עם זה, בשם הגיוון)
מה צריך?
תפו"א לפי מספר הסועדים- 1-2 תפוחי אדמה לכל סועד (תלוי כמה תוספות אחרות יש)
כף פפריקה
כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט מלח סלרי או אבקת מרק
בצל (אפשר בצל מיובש, להשיג בחנויות תבלינים)
מעט כורכום-לא הכרחי
מעט שמן
מחממים תנור ל-190
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות (אישית אני מעדיפה תפוחים עם קליפה חומה, ולא אדומה, אבל זה עניין של טעם כמובן)
מערבבים את תפוחי האדמה עם התבלינים והשמן כך שכל הקוביות מצופות בשכבה אדמדמה
משטחים באופן שווה על גבי תבנית (אפשר בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה או בכל תבנית אחרת שיש לכם)
מכניסים לתנור ל30-40 דקות, עד שמזלג הננעץ בתפו"א נכנס בקלות והתפו"א רכים ומוכנים
טיפים והערות:
לפי הנסיון שלי- אם מוסיפים בצל ו/או מלח ומספיק שמן- הפפריקה לא נשרפת ולא מקבלת טעם לוואי מריר, אז חשוב לשים לב לזה
כמו שכתבתי במצרכים- בצל מיובש זה פטנט למי שמתעצל לחתוך בצל, קונים את זה בחנות תבלינים
מלח סלרי גם הוא תבלין, לא מאוד מוכר אבל עם טעם שמזכיר לי קצת אבקת מרק עוף, ואני משתמשת בתבלין הזה במקום אבקת מרק. לא הצלחתי למצוא אותו בכל חנות תבלינים, אבל אם מחפשים טוב מוצאים :)
במיוחד אם זה משהו שיצרנו בעצמנו
תפו"א בפפריקה זה המאכל הראשון שלמדתי לבשל, וזה גם כ"כ טעים- כך שזה אחד הדברים שאני מכינה בתדירות גבוהה מאוד (עד שבעלי מבקש לעשות קצת הפסקה עם זה, בשם הגיוון)
מה צריך?
תפו"א לפי מספר הסועדים- 1-2 תפוחי אדמה לכל סועד (תלוי כמה תוספות אחרות יש)
כף פפריקה
כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט מלח סלרי או אבקת מרק
בצל (אפשר בצל מיובש, להשיג בחנויות תבלינים)
מעט כורכום-לא הכרחי
מעט שמן
מחממים תנור ל-190
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות (אישית אני מעדיפה תפוחים עם קליפה חומה, ולא אדומה, אבל זה עניין של טעם כמובן)
מערבבים את תפוחי האדמה עם התבלינים והשמן כך שכל הקוביות מצופות בשכבה אדמדמה
משטחים באופן שווה על גבי תבנית (אפשר בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה או בכל תבנית אחרת שיש לכם)
מכניסים לתנור ל30-40 דקות, עד שמזלג הננעץ בתפו"א נכנס בקלות והתפו"א רכים ומוכנים
טיפים והערות:
לפי הנסיון שלי- אם מוסיפים בצל ו/או מלח ומספיק שמן- הפפריקה לא נשרפת ולא מקבלת טעם לוואי מריר, אז חשוב לשים לב לזה
כמו שכתבתי במצרכים- בצל מיובש זה פטנט למי שמתעצל לחתוך בצל, קונים את זה בחנות תבלינים
מלח סלרי גם הוא תבלין, לא מאוד מוכר אבל עם טעם שמזכיר לי קצת אבקת מרק עוף, ואני משתמשת בתבלין הזה במקום אבקת מרק. לא הצלחתי למצוא אותו בכל חנות תבלינים, אבל אם מחפשים טוב מוצאים :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה