יום שני, 27 במאי 2013

בורקס בשרי

 
בורקס בשרי לפי מתכון של חבר בשלן שבקשתי ממנו רעיון לבורקס בשרי בלי בצל
יצא טעים וגם יפה
 
לבצק- הכנתי כבר מהערב קודם את הבצק הזה:
בקערה מערבבים
4 וחצי כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח 70 אחוז מלא)
1 כוס שמן
1 כוס סודה/מים רותחים/מים
2 כפות חומץ
2 כפות סוכר
קורט מלח

לשים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד
ומכניסים למקרר
* במתכון שסבתא הכתיבה לי כתוב שעדיף לקרר את הבצק למשך לילה, אז אם זה מסתדר- טוב ויפה. אבל אם לא, גם קירור קצר הוא בסדר במבחן התוצאה
 
למלית:
2-3 שיני שום
2 גזרים
1 קופסה פטריות
חצי ק"ג בשר טחון
מעט מלח
מעט פלפל
טיפ-טיפה אגוז מוסקט טחון
כפית פפריקה

במחבת מחממים 4 כפות שמן
קוצצים את השום והגזר, ומטגנים בשמן החם
קוצצים את הפטריות, ומוסיפים למחבת

כמו שאתם רואים בתמונה, אני קוצצת עם הקוצץ המעולה הזה שאמא שלי הביאה לי במתנה
אפשר לקנות כזה בכל מיני דוכני מכירה בקניונים או בשווקים, הוא מאוד נוח לשימוש, לא יקר בכלל ומקל מאוד על הקיצוץ (בעיקר על קיצוץ בצל, חוסך הרבה דמעות)
 
 
 

כשהפטריות מתחילות להתרכך מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו וכל התערובת מוכנה
בעזרת כף מחוררת מעבירים את תערובת הבשר (החמה עדיין) לכלי אחר, להתקרר, כדי למנוע מהבשר לחמם ולהרטיב את הבצק שאותו נמלא

כשתערובת הבשר הצטננה אנחנו מוכנים לעבודה:
מפרידים 2 ביצים.
את החלבונים מערבבים עם תערובת הבשר- "להדביק" אותה קצת
ואת החלמונים טורפים עם כף סילאן או דבש, לציפוי הבורקסים

מרדדים את הבצק, חותכים לריבועים, מניחים כפית או 2 של מלית, ומקפלים למשולש
עם שיני מזלג מהדקים ויוצרים מראה גלי בשולי הבורקס
מצפים (ביד או מברשת) את הבורקס בתערובת החלמונים, ומפזרים שומשום
מכניסים לתנור לחצי שעה בחום 180

בתיאבון!!
 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה