יום ראשון, 26 במאי 2013

עוגת תפוחים מקצפת ופרורים

 
העוגה האולטימטיבית מבחינתי:
גם יפה,גם טעימה, גם מהירה וקלה להכנה, גם אין בה הרבה סוכר, וגם אפשר להכין מקמח מלא
בשבת אצל חברים טובים טעמנו והתלהבנו- וכמובן שלא יצאנו משם בלי המתכון
 
לבצק:
3/4 כוס שמן
2 ו-3/4 כוסות קמח (השתמשתי בקמח מלא 100%)
1 א.אפיה
4 חלמונים
4 כפות סוכר

מערבבים את כל המרכיבים ביד או בוו גיטרה של מיקסר(ביד זה באמת מספיק)
2/3 מהבצק משטחים בתבנית (גודל של חצי תבנית תנור)
1/3-שומרים בצד לפרורים. אם זה לא מספיק פרורי, מוסיפים עוד קצת קמח ומעבדים עוד קצת לפרורים
 
 
מלית:
1 קופסה רסק תפוחים (קופסה=בערך גודל של קופסת שימורים או 2/3 צנצנת של רסק תפוחים)
או
4-5 תפוחים מגוררים גס (אפשר גם לגוון ולהחליף תפוח אחד באגס או נקטרינה למשל, זה מאוד טעים)
מערבבים עם:
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
קינמון-לפי הטעם

יוצקים ומיישרים על גבי שכבת הבצק שבתבנית
(פה בתמונה- מצד ימין הקערה עם הפרורים שהשארנו בצד, ומצד שמאל מלית התפוחים)
 
לציפוי:
מקציפים 4 חלבונים + 1/2 כוס סוכר
מורחים את הקצף בזהירות על הבצק
מעל הקצף מפזרים באופן שווה את הפרורים ששמרנו בצד
אופים 30-40 דקות בתנור שחומם בערך 10 דקות מראש ל 180
 
 
 
 
 
 
 
 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה