יום שני, 13 במאי 2013

שיפודי ירקות

לפעמים נחמד לפגוש את הגברת המוכרת בשינוי אדרת
אוכל מוכר ואהוב, בצורת הגשה מעניינת ומעוררת תיאבון
בפעם האחרונה שבה בעלי חזר מהמילואים רציתי להכין לו ארוחה ביתית ומפנקת, אבל מאחר שכזכור הוא היה במילואים והייתי צריכה לטפל בבית בילדים וכו'- לא היתה לי הרבה סבלנות להשקיע במנות גורמה משוכללות
לכן מצאתי פשרה (עם עצמי) והכנתי אוכל פשוט פשוט, אבל טעים ומוגש יפה
חתכתי ירקות מכל מיני צבעים, תיבלתי אותם בתיבול טעים שלמדתי מחברה טובה שהיא גם בשלנית מעולה, השחלתי על שיפודים והכנסתי לתנור עד שהירקות התרככו והיו מוכנים
השיפודים מתאימים לבופה, למסיבה לארוחה של על האש, וגם לסתם ארוחה רגילה שרוצים לגוון בה את צורת ההגשה
אז איך מכינים את השיפודים היפים והטעימים האלה ?
מכינים ירקות במגוון צבעים:
ירוק- קישואים / פלפל
כתום- בטטות / גזר / דלורית
לבן- בצל
אדום- גמבה אדומה
סגול- בצל סגול
צהוב-פלפל צהוב
אפשר כמובן להוסיף ולשנות מהרשימה שלי לפי טעמכם האישי ולפי מה שיש בבית
חותכים את כל הירקות לחתיכות בגודל דומה פחות או יותר, כדי שזמן ההכנה יהיה מתאים לכל הירקות
בקערה גדולה מערבבים את הירקות עם קצת שמן זית (אפשר גם שמן אחר, אבל לשמן זית יש טעם מיוחד)
מתבלים :
אבקת שום
אורגנו יבש
בזיליקום יבש
מערבבים היטב כך שהתיבול מגיע לכל הירקות
משחילים את הירקות על שיפודים, באופן שיש גיוון בצבעים וכל שיפוד נראה יפה וצבעוני
מניחים על תבנית תנור (כמו בתמונה)
ומכניסים לתנור מחומם ל-180 לחצי שעה
לאחר חצי שעה בודקים האם הירקות התרככו, ואם לא- מוסיפים לאפות עוד מעט לפי הצורך






2 תגובות:

  1. הכנתי! תודה על הרעיון.
    לא ציפיתי שיהיה כ"כ קשה לשפד את הירקות אז בסוף הכנתי סמלי, שיפוד לכל סועד.

    השבמחק
  2. הי, זה באמת תלוי באיזה ירקות משתמשים (ולאיזה עובי חותכים אותם)
    אפשר גם לחרוץ ירקות קשים יותר (כמו גזר) עם סכין חד לפני שמשחילים על השיפוד

    השבמחק